Gyngemosehus er et specialiseret botilbud for voksne med autisme, OCD og krydsdiagnoser
Gyngemosehus er et bosted under §107 hvor beboerne kan træne almindelig daglig livsførsel (ADL). Formålet med ADL-træningen er, at støtte beboerne i praktiske færdigheder så som rengøring, personlig hygiejne, madlavning, økonomi, beskæftigelse, social adfærd og aktiviteter m.m.
Vi er meget bevidste om det miljø, der omgiver os, og vi har indrettet os, så det bliver et hjem, hvor beboere er trygge og føler sig hjemme. Der skal være plads til såvel fællesskab som privatliv.
Som beboer, har man en fast vejleder tilknyttet, som er uddannet pædagog, med speciale og viden om de udfordringer der ofte opstår, når man skal lære at bo alene eller med sambo. I samarbejde udarbejder beboer og vejleder en plan, hvor de arbejder hen imod de indsatsmål, som beboerne har udarbejdet med sin sagsbehandler.
Det pædagogiske personale har alle en særlig viden inden for de forskellige diagnoser, som vi arbejder med på Gyngemosehus. Det er ofte en del af samarbejdet, at beboerne lærer at forstå, hvad der er af udfordringer, hvorfor har jeg udfordringer (diagnoseforståelse) og ikke mindst hvordan beboeren kan lære at mestre et godt liv, på trods af sine udfordringer.
Centralen:
På 6. sal til højre har vi Centralen. Dette er hjertet på Gyngemosehus, hvor både beboere og personale mødes. Her hygger vi året rundt fra morgen til aften med snakke, spil, TV, mad og meget mere. Det er også her, medarbejderne har kontor. Der er fast morgencafé med friskbagte boller kl. 8-9, her kan man få en god start på dagen. Det er også i Centralen der bliver trænet madkundskab, hvor beboere har faste ugedage de laver mad.
Træningsrummet og sund kost:
En del beboere har lyst til at få en sundere livsstil. Personalet kan hjælpe og støtte i at få nogle faste gode motions- og spisevaner, der serverers eksempelvis altid grønt til aftensmaden og der laves altid velsmagende sunde retter. Vi har et træningsrum, som kan benyttes alene, eller sammen med andre alt efter den enkelte beboers behov.
Åbningstider og bagvagts-tlf.:
Beboerne kan bruge Centralen alt det de vil mellem kl. 7-21.30 på hverdage og lørdag-søndag-helligdage 10-21.30. Udenfor åbningstiden har vi en bagvagts-telefon, således at man altid kan få fat på en medarbejder, hvis man har akut behov.
Traditioner:
På Gyngemosehus tror vi på at genkendelse og gentagelse er vigtigt. Derfor har vi en del traditionsaktiviteter hen over året. Om sommeren holder vi “Den store bagedyst” og vi har også en fast sommer “Bakken-tur”. Om sommeren/efteråret kommer også den årlige “ beboerrejse” hvor turen går til en storby i Europa. Beboerne har selv ud fra demokratisk afstemning været med til at vælge destination. I vintermånederne holder vi julefrokost, og tur til Julemarked. Ud over de faste traditioner, fejrer vi i Centralen desuden forskellige nationale begivenheder, såsom sport, folketingsvalg, de kongelige og lign.
Alle aktiviteter er selvfølgelig frivillige.
Beliggenhed og område:
Det er både tæt på byen og samtidig i et fredeligt og roligt nærområde med dagligvarer, butikker og masser af natur, med Gyngemosen og Utterslev Mose som nærmeste nabo. Sportsfaciliteter og motionscenter er ej heller langt væk.
Der kører bus (200S, 250S og 166) 150 m fra gyngemosehus. Bussen kan tages direkte til byen, eller som transit til Husum- og Buddinge station hvor S-tog er en forbindelse til centrum.
Beboer Philip
"Jeg har haft brug for at lære at kunne lave sund mad til mig selv, for ellers ville jeg nok spise usundt hver dag. På Gyngemosehus har jeg i lang tid lavet mad hver uge, og øvet mig på nogle retter jeg har udvalgt, på den måde ved jeg at når jeg flytter for mig selv, så kan jeg ihvertfald dem"