LKbh

Hvem er vi

 

Historien

 

LKbh startede med en vision.

 

Lotte Kaspersen og Rikke Bergholdt ville lave Danmarks bedste botilbud.

Derfor overtog de i 2012 hele opgangen på Gyngemose Parkvej 4D i Søborg.

LKbh står for Lotte Kaspersen, København, men drives i dag af Rikke Bergholdt.

 

Formål

 

LKbh er et botilbud under servicelovens §107 med ADL-træning

 

Det vil sige, at vi støtter og vejleder i Almindelig Daglig Livsførelse.

 

Formålet med ADL-træningen er at støtte beboerne i praktiske færdigheder så som rengøring, personlig hygiejne, madlavning, økonomi, beskæftigelse, social adfærd og aktiviteter m.m.

 

LKbhs målgruppe er voksne i alderen 18 - 50 år, med diagnoserne indenfor ASF Autisme spektrum forstyrrelser, OCD og angst.

 

For at bo på LKbh skal man være indstillet på at ville modtage støtte, vejledning og læring, med henblik på egen udvikling.

 

Vi modtager borgere fra alle kommuner i landet, og er i øjeblikket repræsenteret af København, Egedal, Albertslund, Hvidovre, Ballerup og Helsingør.

 

LKbh hører hjemme i den gamle TV by i Gyngemosen i Søborg, hvor DR tidligere holdt til

 

I området har Danmarks Radio stadig sin drama afdeling og en række store film studier. Det er både tæt på byen og samtidig i et fredeligt og roligt nærområde med dagligvarer butikker og masser af natur, med Gyngemosen og Utterslev Mose som nærmeste nabo. Sportsfaciliteter ej heller langt væk.

 

 

En hjemlig base i trygge rammer

 

LKbh er en base, hvor beboerne kan prøve kræfter med tilværelsen i lejligheder, der er indrettet med privat værelse, samt fællesrum, hvor lejlighedens egne beboere og medarbejderne udelukkende har adgang.

 

Der hører fællesområder til hver lejlighed. Derudover er alle velkomne i Centralen på 6-TH, hvor alle beboere og medarbejdere mødes i et socialt men trygt regi, dagen igennem, til hygge og mad og meget mere.

 

Herfra kan man deltage i det omkringliggende bymiljø og blive guidet til frihed under ansvar. Målet er at blive bedre til at mestre eget liv.

 

Tryghed i hjemmet

 

Vi er meget bevidste om det miljø, der omgiver os, og vi indretter os, så det bliver et hjem, hvor beboere er trygge og føler sig hjemme. Der skal være plads til såvel fællesskab som privatliv.

 

Hensigten er at ophæve følelsen af institution, hvor et upersonligt og anonymt præg hæmmer følelsen af hjemlighed.

 

Vi ønsker at give beboerne og medarbejderne en oplevelse af at være i et hjem.

 

Der kan opstå en modsætning mellem manges oplevelse af en hjemlig indretning og beboernes behov. Vi afvejer derfor altid, hvordan vi tilgodeser beboernes behov for struktur, overskuelighed og orden samtidig med, at beboerne oplever det som et hyggeligt hjem.

 

Vi vil tilbyde en oplevelse af hjem, selvstændighed og privatliv, som fylder beboerne i LKbh, og som de tager med sig videre i deres liv, når de på sigt flytter fra LKbh.

 

 

De fysiske rammer

 

LKbh har 14 lejligheder i opgangen 4D i Gyngemosen, bygget i 2012. Lejlighederne er indrettet med privat soveværelse og med fællesområder, som stue/køkken, entré og bad. Fællesområderne i den enkelte lejlighed er forbeholdt lejlighedens beboer/beboere og medarbejdere. Andre beboere har ikke adgang, med mindre de er inviteret ind af lejlighedens beboer/beboere. Beboerne bor alene eller deler lejligheden med en anden beboer. Fællesområderne i lejlighederne er indrettet af Lkbh, på en måde så de afspejler et almindeligt hjem.

Rygning på LKbh er kun tilladt på altanerne. Det er ikke tilladt at holde husdyr.
På LKbh tror vi på, at:


ingen spørgsmål er dumme, fordi her kan man spørge om alt.

erkendelse er første skridt til al udvikling, fordi vi tror på at alle kan.

ord er intet – handling er alt, fordi her, følges ord altid op af handling.

ikke at reagere er at legalisere, fordi vi, som medarbejdere, har et ansvar.

Soveværelse

/værelse 2


dele lejlighed

Fællesareal

entré

bad/toilet

Aflåst /bruges ikke

Soveværelse

/værelse 1


singulær

Fællesareal

køkken/stue

Hverdagen


Vi bestræber os på, at skabe en meningsfuld hverdag for alle, som bor på LKbh.


Med meningsfuldhed mener vi, at der er en mening i den hverdag, man skal stå op til. Dette kan være et beskæftigelsestilbud, undervisning, arbejde uddannelse, behandlingsforløb, samt de gøremål  der nu følger med i et hjem.

 

Man bestemmer selv hvor social man gerne vil være med de øvrige beboere, men medarbejderne kan ikke vælges fra.


Medarbejderne står altid klar. Både når det skal være sjovt og også når det er lidt hårdt.


På LKbh holder vi rigtig meget af humor. Det vil dog altid være i respekt for LKbhs værdier, du møder den enkelte medarbejder.


Men vi er her og vi giver noget af os selv.


"ord er intet, handling er alt"

Centralen

 

På 6. sal til højre har vi Centralen. Det er alle beboere og medarbejderes fælles mødested. Her hygger vi året rundt fra morgen til aften med snakke, spil, TV, mad og meget mere. Det er også her at medarbejderne har kontor.

 

Beboerne kan bruge Centralen alt det de vil mellem kl. 7-21.30 på hverdage og lørdag-søndag-helligdage 10-21.30. Udenfor åbningstiden har vi en bagvagts-telefon, således at man altid kan få fat i en medarbejder.

 

Hver anden måned afholder vi 'opgangsmøde' for alle beboere i Centralen. Her informeres beboerne om eventuelle ændringer på LKbh, kommende arrangementer samt generel information om opgangen. Mødet er for

beboerne, hvor emner de ønker at dele med andre beboere eller ledelsen, kan deles i fælles forum.

 

Der er morgen-mælke-mad i Centralen hver dag fra 7-9. Om aftenen er alle beboere inviteret til at spise med for 40 kr. Vi søger, sammen med beboerne, at tilberede fornuftig sund mad. Engang imellem også 'mormor-mad'. Søndag er der tilbud om brunch til 40 kr.

 

Centralen er samtidig stedet hvor vi fejrer beboernes fødselsdage. Det er også her vi holder vores traditionsrige julefrokost og flere andre arrangementer gennem året.

 

Centralen er også her fra vi sammen drager ud i byen, i naturen, på weekendarrangementer, på udlandstur (som i 2018 gik til Barcelona og i 2019 til Lissabon), til fitness træning og meget mere.

Medarbejderne

Dan

Administration

Regnskab

Medicin

Teknik

Indkøb

IT

Nicolai pædagogisk koordinator

Michael S.

vikar/

medhjælper

Lone G. Servicemed-arbejder

Oliver

vikar/ medhjælper

Mikael H.

pædagog

Rasmus

pædagog

Pia   medhjælper

Rikke

Leder

LKbh er en arbejdsplads med medarbejdere fra en bred vinkel af faggrupper

 

Herunder jura og pædagoger med specialisering indenfor blandt andet motion, sundhed, socialt arbejde, specialpædagogik, samt certificeret coach.

 

Alle faste medarbejdere har tillige modtaget medicinhåndteringskursus.

Memona

pædagog

Cecilie

vikar/ medhjælper

Konnie

pædagog

Louise

vikar/ medhjælper

Sara

pædagog

Lone M.

vikar/ medhjælper

Natalie

pædagog

Bo

vikar/ medhjælper

Henrik

pædagog

Basse

hund/ medhjælper